Annika Sörenstam

Annika Sörenstam kommer ursprungligen från Viksjö i Järfälla kommun som ligger i Stockholms län. Sörenstam har varit en svensk professionell golfspelare. Den som önskar lära sig av Annika Sörenstam eller andra framgångsrika golfspelare kan med fördel titta på golfprogram på canaldigital.se. Det är allmänt känt att man lär sig mycket av att se hur proffsen gör. Så passa på att lära genom att iaktta de bästa.

 

Förebild för unga golftjejer
Annika Sörenstam är definitivt en förebild för unga tjejer som spelar golf. Sörenstam tillhör världens främsta kvinnliga golfspelare genom alla tider. Något som kan ha varit en fördel är att Annika Sörenstam i sin ungdom spelade fotboll i Bro IK. Hon var även aktiv inom skolidrotten under sina år i högstadiet i Broskolan. det kan vara det som la grunden till ett sportintresse som kulminerade i hennes outstanding karriär som professionell golfspelare.

 

194 000 000
Under sin karriär har Annika Sörenstam spelat in drygt otroliga 194 miljoner kronor. Till det kommer intäkter om 275 miljoner kronor utanför golfbanorna. Det var under PGA Touren år 2003 som hon blev en storstjärna. Hon blev Annika med golfpubliken, sponsorer och allmänheten. Det var då hon blev ett varumärke.Annika Sörenstam 1

 

Annika Sörenstam är en vinnare
Hon har åtta Majorsegrar, 1995 och 1996 i US Womens Open, 2001 och 2001 och 2002 i Kraft Nabisco Championship, vann hon i 2003 LPGA Championship, Weetabix Womens British Open, 2004 LPGA Championship. 2005 vann hon åter i Kraft Nabisco Championship, LPGA Championship och 2006 åter US Womens Open.

Annika har 14 segrar på LPGA-touren och 8 segrar på Europatouren, 8 övriga segrar och ett antal utmärkelser.

 

Medalj från kungen
Annika Sörenstam har tilldelats H M Konungens medalj av åttonde storleken i högblått band med motiveringen: ”för mycket framstående insatser som golfspelare”. Hon erhöll medaljen år 2009.