Golfkläder

Golf är framförallt en utomhus sport som spelas i skiftande väderlek. Därför behöver golfarens kläder vara funktionella, de bör passa för alla lägen. Även då det gäller kläder för golfspelare finns det ett alldeles eget golfmode och trender. Både för herrarna och damerna.

 

Naturmaterial ger vika för tekniska plagg
Även det att en golfspelare behöver för att vara varm så behöver man inte använda sig av plagg i ull. Kläderna behöver vara både bekväma och spelmässiga, varför nya material utvecklas ständigt. En jakt på de optimala textilierna och materialen med golfarens bäst i fokus.

 

Lyle & Scott
Då ull fortfarande är ett material som tilltalar golfspelare så är ett storsäljande märke som legendariska Lyle & Scott vars logo den gyllene örnen många känner till även utanför golfkretsar. Lyle & Scott är fortfarande ett märke att räkna med. De har fortfarande kvar tröjor med det klassiska argylemönstret. De anammar de nya golfmodetrenderna i sitt klassiska koncept och blandar in nya material i kollektionen.

Golfer Placing Ball on Tee
Golfer Placing Ball on Tee

 

Galvin Green
Är ett svenskt märke som skapar funktionella kläder för golfare – av golfare. De använder nya material som är vattentäta samtidigt som de andas. De är lättare i vikt eftersom de gjorda i material som är ultralätta och därför går de mycket lätt att packa.
Lindeberg
Svenska J. Lindeberg med mottot Function meets Fashion vänder sig också med en kollektion för golfspelarna. De är unga inom golfkläder med innovativa grepp, som då Jesper Parnevik dök upp i rosa byxor på touren.

 

Handskar
Egentligen är det mer korrekt att tala om att golfare använder en handske. Med en handske får de ett bättre grepp om klubban. Därtill så slipper de få blåsor. Med en handske på den handen som inte är dominerande får golfspelaren mer och bättre kontroll på ett hårt slag. Något som kan vara avgörande för att få till ett riktigt långt slag.