Golfresor i Europa

Precis som många andra golfälskare kanske du börjar känna dig lite deppig nu när hösten kommer och golfsäsongen tyvärr börjar lida mot sitt slut, men misströsta inte. Det är den perfekta årstiden för att ta med golfgänget eller familjen på en golfresa ut i Europa. Det finns så många fantastiska platser att väljer mellan eller vad sägs om en weekend i Portugal, Italien eller Spanien? Varför inte slå på stort och ta en hel vecka i Turkiet, Dubai eller på Cypern? Välj själv om du vill ha hela paketet med flyg, hotell, hyrbil och golfandet redan inbokat, eller ta bara ett flyg och chansa lite mera. För dig som längtar extra mycket bort kanske det lockar mer med en två veckors resa till Teneriffa, eller ”go all in” och boka en longstay på en hel månad! Utbudet av golfresor är enormt, och det enda som sätter gränserna är din plånbok och din hemlängtan.

Tävlingar för golfare

Gillar du att tävla i golf och känner för att slå två flugor i en smäll kan du passa på att delta i en tävling som arrangerar finalspelet utomlands. Ett exempel på det kan vara till exempel Solresor Golf Invitational. Under förutsättning att du tar dig vidare till finalen då så får du en resa till utlandet, med fokus på golf, nästan helt på köpet. Ett annat alternativ är att delta i en tävling där priset till de som vinner tävlingen är en golfresa till ett varmare land, även då måste du dock prestera på topp för att vinna förstås. I Sverige blir ”Femdagarsgolfen” allt mer populär för varje år som går, och där är just priset en golfresa till Murcia i Spanien, men i takt med att populariteten ökar för tävlingen blir förstås konkurrensen hårdare. Men är du en av de som inte vinner så får du helt enkelt boka din golfresa själv och spela för spelandets skull, för sinnesron och glädjen det ger att få ägna tid åt en givande hobby.

Hotell och resorts

Det finns fantastiska golfanläggningar utomlands, antingen i direkt anknytning till hotellen, eller en sträcka med hyrbil därifrån. Vissa golfare gör det till en grej att ”golfvandra” utomlands då de inte i förväg bokat några golfbanor alls, utan bara reser runt och letar efter undangömda golfpärlor. Vissa sover kanske på en bäddsoffa hos en kompis dit de kommer, andra åker med husbil, och vissa flyger runt och tar hjälp av hyrbilar för att komma vidare. Är du av den mer bekväma typen som inte ser tjusningen i att leta efter saker så kanske det passar bättre för dig med en golfresort, där hela hotellområdet är ett stort vackert landskap med pooler och golfbanor. Kvaliteten på golfbanorna utomlands kan variera stort, de flesta är dock fina och välskötta då det är en viktig inkomst att turister kommer dit och golfar. Men vill du vara helt säker på att den golfbana du planerar att besöka passar dig och ditt spel så ta hjälp av en resebyrå som är specialiserad på just golfresor.