Golfspelande kändisar

Många artister och före detta idrottsstjärnor spelar golf. Låt oss nämna några, Kent Nilsson före detta hockeyproffs, Per Forshaug före detta bandyspelare, Mikael Pernfors före detta tennisproffs, Bernt Egerbladh musiker, Mats Wilander tennisproffs. Listan kan göras mycket längre, men de flesta golfspelare är trots allt vanligt folk som bara vill ha en skön och avkopplande fritidssysselsättning i en trivsam och oftast vacker miljö. Golfen ger det och kan utföras tillsammans med familjen, kompisarna, arbetsgänget och till och med ensam. Inte många fritidssysslor kan ge allt det och samtidigt leda till en proffskarriär.

Golf mer än ett slags spel

Men låt oss gå tillbaka till att golf är En populär sport för stjärnorna. Det är inte så konstigt. I golfen kan de få utlopp för sitt tävlingsintresse och sin ”vinnarskalle”, samtidigt som golfen inte är så fysiskt ansträngande, men ger mycket socialt umgänge. Umgänge med ett brett register av människor med olika bakgrund. Detta och naturligtvis allas möjlighet att förbättra sitt spel gör att golf är den roliga sport som det är. Att golf dessutom består av fyra olika slags spel, utslag, fairwayspel, närspel och greenspel, gör att de flesta kan bli bra på någon del av spelet och kan känna att de vill fortsätta.

Att bli bra kräver träning

Om vi tittar på de golfspelande kändisar som namngavs ovan har de också en annan sak gemensamt. Alla har de under sex i handikapp, vilket innebär att de är mycket duktiga golfare. För att bli en bra golfare krävs det att ha gott om tid för spel och träning och det har kanske före detta proffs mer av än oss andra. Kent Nilsson, före detta hockeyproffset och med ett handikapp på 0,4 säger, – Jag spelar varje dag från 1 maj till 1 september. På vintern slår jag 50 000 bollar. Men även om man inte har all tid eller talang som behövs för att bli så bra är golf ett nöje som kan njutas av alla.